På begäran

På begäran kommer ikväll en instruktion på hur man gör sin egen likör.

.

.

  1. Plocka bär eller ätbara blommor! Om de rensas blir smaken renare. Använd violer, rosenblad, häggblommor, syrenblommor, nässlor, bär, rabarber, björkblad, you name it!
  2. Lägg det rensade i en stor glasburk och fyll upp med ren, okryddad sprit. Bär får stå några veckor, blommor får stå tre dagar för att sedan fyllas upp med lika mycket blommor igen, sen kan det stå i några veckor för dem med. När spriten tagit färgen och du är less på att vänta är det klart!
  3. Sila innehållet i glasburken och koka till exempel marmelad på det du silat av. När det kokar försvinner alkoholen. Vätskan späder du till önskad sötma med vit sirap.
  4. Tappa upp på finaste flaskan och ta fram vid speciella tillfällen!
.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0