Dagens Inlandsproblem: Folk får inte plats.

Man brukar ju prata om i- landsproblem. Problem man har i våra i- länder och som kan anses vara ganska små och patetiska i en global jämförelse. Ett inlandsproblem är något annat. Det är ett problem som hela Sveriges nation har, för att man inte inkluderar inlandet i resten av landet när man diskuterar om stad och land eller om norra och södra Sverige.

Ett sådant inlandsproblem är att många tror att det inte bor någon i inlandet. Att det är öde, enhetligt och att det inte finns jobb och samhällelig service. Det är ett stort problem för hela Sverige. Helt enkelt eftersom det inte är sant. Inlandet är en mycket större del än två tredjedelar av Sverige, så det ser väldigt olika ut där, både i stad och i land.

I gruvorna behövs mer arbetskraft. Det är ett faktum. I gruvorterna byggs det inga bostäder. Det är ett problem. Någon har lyckats tuta i oss att om man vill ha jobb så måste man flytta till Stockholm. Trots att man inte får plats. Men att arbetslösa Stockholmare skulle flytta till Kiruna, är inte det lika självklart? Man får inte plats där heller, men det funkar ju i Stockholm, så varför inte där?

Jo, för vi har ett inlandsproblem. Ett problem för hela Sverige.

Kommentarer
Postat av: Gösta s

Du har så rätt och just detta har jag tagit upp med några jag känner i just 'fjollträsk' :) De har inte kunnat prestera ett 'vettigt' svar.. annat än.. 'nuärejusåatt..'

Ha det så gott, min vän.. (är in lite då och då och botaniserar.. ;-))

2012-09-03 @ 21:46:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0