Nyårsfin nästan utan gift

Jag kände på mitt hår och konstaterade att det inte var smutsigt, men ändå behövde fräschas upp. Jag bestämde att jag efter några dagar med uppsättningar och volumiöst fluff ville köra på ett rakt och strikt hår. Och då vill jag inte torka ut håret mer än vad värmen gör.
.
Så jag tog min flaska med rapsolja och honungsvatten, där jag lagt i en vaniljstång och en kanelstång, skakade den och gick till duschen.
.
Väl där använde jag främst vatten. Men hår och kropp tvättades också med lite såpa. Som balsam använde jag apelsinvatten som jag sprutade från en sirapsflaska. Jag oljade in hela kroppen och sköljde.
.
Handduken hade legat på elementet och var varm och skön. Det är bra, för vi har inte så mycket varmvatten. Jag torkade mig omsorgsfullt och kammade håret bakåt. Jag klippte det rakt av, kammade det åt höger och vänster samt rakt fram tills allt kändes rakt och genomarbetat.
.
Håret fick självtorka medan jag smörjde armhålorna med kokosfett, istället för deodorant. Jag la en färggrann makeup som enbart var snygg och inte nyttig!
.
Sen klädde jag på mig och plattade håret. Det blev lilla svarta och armbanden med tennbroderier samt en svart, assymetrisk kofta. Strumpbyxorna har bladmönster längs med mina ben och istället för klackar har jag vita yllestrumpor.
.
Nu sitter jag här med en mugg vit glögg!
.
Gott nytt år!
.


Vems fel?

Jag ligger här i mellandagsnatten och funderar över skuld och skam.
.
Jag och många andra resonerar ju så bakvänt. Känner skam när man borde agera. Känner skuld när det enda rätta borde vara att helt enkelt ta ansvar.
.
Hur jag mig i världen vänder så gör jag fel.
.
Systemet har utformats i generation efter generation och nu sitter vi i en rävsax. Om vi köper bomull och coca-cola så uppmuntrar vi barnarbete och exploatering av de länder som behöver sina naturresurser mest. Om vi låter bli så fråntar vi dem deras enda chans till meningsfullt arbete och ekonomisk utveckling.
.
Om jag skäms över att jag gjort fel val i mitt liv så blir jag låst vid den känslan och tar mig inte vidare. Om jag låter bli att skämmas tar jag avstånd från att jag själv med öppna ögon gått in i det som är fel, och ljuger för mig själv och andra.
.
Så vad ska man välja?
.
Om min kompis barn blir sjukt, så ber jag min Gud om stöd och om alla beskyddande änglar som finns i himlen. Jag ber att de ska hela och skydda, med all kraft som finns i universum.
.
Samtidigt dör barn i andra länder av olika sjukdomar varje dag utan att jag tänker på det. Och även om jag bryr mig och kan se min kollektiva skuld i att många av dessa dödsfall sker, så väljer jag att inte se.
.
För att inte förlamas av sorgen och ilskan över min skuld och skam.
.
För att jag lärt mig att inte se efter, inte känna efter hela tiden.
.
.
.
Men jag tror och hoppas att ansvar kan skiljas från skuld och skam. För jag tror inte att barn som fötts in i sämre förhållanden än jag är särskilt hjälpta av att jag sitter här i mellandagsnatten och skäms.
.
Jag tror inte att någon mår bättre av att jag går runt dagarna i ända och bär på mitt tunga kors av skuld. Gråtande av vrede.
.
Däremot tror jag att minst ett av barnen kan bli hjälpta av att jag tar mitt ansvar. Att jag ser sambandet tar ansvar för det.
.
Jag har inte mycket pengar om jag jämför med min granne.
.
Men jag lever i en del av världen som genom generationer levt på bekostnad av andra.
.
Så vad råder jag dig att göra denna mellandagsnatt?
.
Skaffa dig ett fadderbarn.
.
Minst ett.
.


Tomtebolyckans jul

Min julhelg har varit helt underbar! Nu blåser det som attan, det är en mindre expedition att hämta ved och skorstenarna gör blåsljud, som när man blåser i en flaska ungefär..
.
En stor flaska!
.
Trots vädret är fikafrämmande på väg hit. Jag hoppas att de vill hjälpa till att äta upp allt julgodis!
.
För övrigt står jag mest i köket och gör ny mat av julbordsresterna, som till exempel pastasås med grönkål, senap och prinskorv, skinklåda med svamp och potatis och potatisgratäng med kryddiga korvar. Det lär bli någon fruktsallad också.
.
För övrigt är grönkål och rödkål vinterns godaste grönsaker! Varma som kalla..
.


Färdig!

Oj vad jag har jobbat!
.
Men nu är allt klart!
.
GOD JUL!


Midvinternatt

Efter en tids no poo:ande duschade jag med gammalt hederligt clearasil-schampo igår. Känns lite som att jag badat i syra.. Håret är torrt och bångstyrigt, jag fryser och det känns som att jag skrapat av ett lager hud av hela kroppen.
.
Jag minns känslan. På Marcus 30-årsfest badade vi badtunna. Tunnan fylldes med sjövatten som var en aning dyigt.. Bakterieskräcken infann sig hos en i sällskapet som hällde klor i vattnet. .
Dagen efter badet i den tunnan kändes kroppen och håret ungefär som idag. Konstigt! Har ju aldrig reagerat förr..
.
Ikväll är det den mytomspunna midvinternatten. För mej innebär det en stund ensam på vår balkong. Jag ska be och titta ut i mörkret. Tacka för att ljuset föds igen mitt i allt det mörka. Be om en vacker vår och att min trädgård växer. Sen ska jag fira att jag är klar, med nästan allt jag skulle göra innan jul. Att jag nästan klarat av att inte stressa iår och att renoveringen är klar, äntligen..
.
För övrigt är vi klara med julklapparna för iår.
.
Känns bra!
.


O Helga natt!

Jahapp. Fortfarande har ingen julhandlat, fixat julklappar och julgran samt lagt ut frostvakten på taket.
.
Var är den där tomten egentligen?
.
Nåväl. Det är iallafall 2,5 minusgrader och det har snöat mer eller mindre i tre dagar. Så det är iallafall pyntat ute :)
.
Igår pimpade jag min dörrkrans äntligen. Den orangea rosetten åkte av och ersattes med apelsinskivor, äppelskivor, kanelstänger och kryddnejlikor. Ett rött och grällt paketsnöre med texten "god jul god jul god jul god jul" osv passade till den i övrigt helt naturliga färgskalan.
.
Jag har ju även gett min far en krans på fars dag. Hittills har den haft en dekor av röda rosor och blåbärsris. Idag fyller mamma år, så då ska den kransen få ny dekor.
.
Så ni som känner mamma och läser min blogg får inte skvallra!
.
Bli klar med julstöket nu folkens!
.


Raska fötter springa tripp tripp tripp...

Idag har jag skottat snö.
.
Sen har jag skottat snö.
.
Sen har jag svurit över oskottad snö och ringt efter traktor..
.
Men jag tänker inte klaga! För i stan, trekvart härifrån, regnar det slask istället. Fina snö :)
.
Sen har jag gjort fint i gästrum och plockat fram pynt till julgran och julkrubba.
.
Det blir mycket gäster i jul.
.
Det blir mysigt!


Snöfall!

Snart är det jul och fortfarande är inte våra elpatroner på. Det är ju fantastiskt vad bra ett timmerhus håller värmen!
.
När jag vaknade idag efter min sovmorgon var det dryga 16 grader i köket (vårt varmaste rum, där jag befinner mig hela dagarna) och två minusgrader ute. Snön föll i små flingor och efter en portion kall risgrynsgröt gick jag och hunden ut och tampades med snön ett tag.
.
Till slut hade jag skottat oss fram till kaninerna som skulle få påfyllning av vatten. Jag är så imponerad av dessa djur. Så små djur i helt öppna burar.. Men även om vattnet är stelfruset och snön har yrt in genom gallret är de totalt oberörda. Om jag håller den kalla kaninen i famnen ett tag känner jag hur den sakta men säkert värmer mig.
.
Dessa små djur har så otroligt varm päls att det är helt fantastiskt!
.
Jag skottade små gångar i snötäcket, så jag kunde ta mig ut bara. Marcus hade glömt posta de sista julkorten, så jag behövde ta mig till postlådan på andra sidan byn. Snön yrde härligt och alla hade kurat in sig i sina hus. Den blöta snön klistrar sig fast på fasaderna.
.
Nu ska jag lyssna på Underbara Claras husmorsskola och göra julgodis. Underbara Clara är en mycket klok kvinna. Hon tycker att man bör lyfta fram alla smarta lösningar som husmödrar använde sig av. Idag får många andra cred för det som husmödrarna kom på och använde varje dag. Bara för att alla kvinnor och män inte vill titulera sig husmoder idag. Konstigt nog.
.
Mig får nu gärna titulera som husmoder, hemmafru eller tant.
.
Eller pinnätare ;)
.
(internt skämt, bara för jag brukar leta mat i gräsmattan är jag en konstig människa som bara äter pinnar enligt en trevlig typ och mjölkbonde)
.
Jag väljer att ta det som en komplimang!
.
Tant Helena till er tjänst ;)
.


Lördagspyssel

Med stor besvikelse ser jag isen bygga på i hörnen från vår förstukvist. Vi har byggt och isolerat, verkligen jobbat för att få det bra, men det verkar inte hjälpa.
.
Inte alls. Trist. Men så kan det vara.
.
Året börjar gå mot sitt slut och jag funderar så smått på vad jag gjort under året. På vad som varit bra och inte, vad jag vill fortsätta med och vad jag vill börja med.
.
Mina politiska engagemang finns ju inom jämställdhet och landsbygdspolitik till exempel. Oerhört tungrodda områden, svårt att ta sig fram, lätt att engagera många snabbt, men svårt att få andra att engagera sig långvarigt eftersom det är så hopplösa, tungrodda ämnen..
.
Men det är ju också där jag får mest uppskattning. Jag kan området och kan verkligen bidra med nya infallsvinklar i en diskussion.
.
Så jag fortsätter nog, ett år till iallafall.
.
Även om man får bli lite arg ibland.
.
På ingrodda gamla åsikter och fördomar grundade på generella godtyckliga antaganden. Och på allt man inte får prata om.
.
Nedra patriarkat. I hate you.
.


Helgfrid

Huset är nystädat och luktar nybakat frukt- och nötbröd med surdeg. Jag känner att jag behöver elda, men just nu är det så skönt i soffan med katten och hunden och julkalendern på svt play.
.
Imorgon tänkte jag pynta klart och göra julgodis. Även om jag har mycket kvar att göra egentligen..
.
Så tänker jag inte låta julstressen ta mig iår. Absolut inte!
.
Medan jag har städat har jag funderat på detta med män, kvinnor och hemarbete.
.
Det är ganska vanligt att kvinnan arbetar med hushållet och barnen, om vi ser på olika kulturer. Men det är inte lika vanligt att man anser att hemarbetet ska utföras gratis och osynligt och av kvinnor, på det viset vi gör i Sverige.
.
Att en person i ett hushåll, är hemma och tar hand om hus och hem, även tar hand om den övergripande planeringen för familjen och håller viss kontakt med jobb och skola.. Det borde ju vara en fördel för dem som jobbar. Borde kunna användas som argument för löneökning tillochmed.
.
Men jag vet ju hur vi gör i slutändan. Det är kvinnan som får stanna hemma, och hindras ofta från att nå sina drömmar.. Det vore så mycket enklare om vi bara var jämställda att göra den här typen av förändringar.
.
Men, å andra sidan, löser vi inga problem genom att låtsas att hemarbetande inte existerar och genom att förneka att vi är ojämlika, vi män och kvinnor.
.
Vårdnadsbidraget kanske inte var en så dum ide ändå.
.
Eller vad tror du?
.


Julstress!

Inser ni hur kort tid det är kvar innan julafton??
.
Vi har kvar att göra all mat och allt godis, större delen av julklapparna, samt slå in dem och rimma.
.
Vi har inte pyntat klart och julkorten är inte skickade.
.
Och här sitter jag med magen överfull av risgrynsgröt..
.
Nej, detta duger inte. Bara att sätta igång!
.


Julverkstad

Iår har jag satt mitt svarta runda pelarbord i ett hörn i köket med en pall bakom. Jag sitter bredvid mitt användbara söderfönster där jag brukar soltorka både det ena och det andra, som nu står förunderligt mörkt och tomt med glimmande adventsljusstake och julgardin med små tomtar som äter gröt.
.
På mitt svarta bord ligger papper, saxar, servetter, pennor och klistermärken. Där ligger listor, lappar och rimböcker. Pappersskäraren är oumbärlig och halvfärdiga julkort väntar på gulliga handskrivna hälsningar.
.
Varje år gör vi egna julkort till släkt och vänner. De brukar tycka det är väldigt trevligt! Vi köper inte så många julklappar till varandra, så det vi köper slår vi in omsorgsfullt och rimmar noga.
.
Och iår har jag alltså ett eget pysselbord i husets hjärta, köket. Där sitter jag och fixar med allt det kära julbesväret.
.
Och visar jag bilder förstör jag ju överraskningen för alla som ska få post innan jul :)
.
Så ni får allt hålla fast vid den bilden ni får av min beskrivning.
.
Den du har där om du blundar..
.


Om man skär sig i fingret, får man luft i blodet då?

Hela dagen har jag umgåtts med barn.
.
Andras barn förstås.. Eftersom jag inte har några egna.
.
Vi har gått längs snötäckta vägar, med röda hus och åttkantiga logar som dekoration. Vi har skrattat och ätit mellis. Träffat hundar, katter, höns, får och kaniner..
.
Jag har stekt tunnpannkaka med morötter i, och serverat med hallongrädde.
.
Till sist har vi åkt pulka i backen och kastat snöbollar på varandra, borstat tänder inne i värmen och läst sagor.
.
Barn är en gåva, så är det bara..
.
Både för mig och andra..
.


Rättelse

Det var ju lite tokigt, men jag glömde två ingredienser i receptet.. Så vi tar ingredienserna en gång till!
.
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vatten, mjölk eller grädde
100 gr smält smör
.
I övrigt blev allt rätt!


Chokladkaka

Idag bjuder jag, på begäran på ett chokladkakerecept! Det är från början min mammas, och var hon hittat det vet jag inte. Det som är bra med det här receptet är att det är väldigt enkelt, men också väldigt gott! Det är inga ägg man måste vispa i en evighet, och ingredienserna finns oftast hemma..
.
Du behöver:
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl vatten, grädde eller mjölk
100 g smält smör
.
Rör ihop ingredienserna i den ordning de står och blanda ordentligt mellan varje. Smöra och bröa formen och grädda 45 min i 175 grader, eller tills provstickan är torr. Ta ut och låt svalna helt innan du äter. Den är inte godare ljummen.
.
I Fredags gjorde jag denna kaka som en enkel födelsedagstårta. Jag blandade i kanel och ingefära samt mer kakao i smeten och jag använde min snygga katedral- form. Den bröar man helst med mannagryn och vetemjöl, så alla krumelurer syns.
.
Jag rörde ihop en enkel glasyr av florsocker och några droppar citron för att få fast marsipanrosor med jordgubbsmak på den, samt några sockerpärlor i pärlemor.
.
Det blev enkelt men gott, och tårtan klarade en lång skumpig bilfärd galant!
.


This is why fairytales exist

Så liten på jorden är du, männska.
Men hela världen har du i din hand.
Du viskar om älvor, vättar och troll,
Men störst mystik av allt
är ändå ditt mirakel av liv.
.
I beskydd av de gamla vandrar du här,
som vilar i Den gamlas famn, så kär.
Du vill ha allt på jorden till ditt,
ser ej allt du redan äger.
Din uppgift, ditt arv, din rätt att förvalta.
.
.


Modern fullmåneafton

Fullmånenattens köld är svag.
Snötung är himlen där ovan.
.
Ingen sover på natten mer,
när helgen är ledig och vila.
Jordmodern sover nu mer och mer
väntar och längtar på det som nu sker.
.
Snön lyser vit på taken.
Alla utom Jordmor är vaken.
.
Ett barn vilar i Modern själv,
ser snart vår värld och älskar.
Även vår mor blir ung och fri
förälskad, vacker och ska så förbli.
.
Snön lyser vit på taken
nu är Jordmor vaken.


Peppar fredag!!

Nog är det en del jag skulle ha gjort idag. En smart grej, städa hus, bära potatis och bota valpens diarré..
.
Men man kan ju inte börja jobba innan det är ljust..
.
Och man kan ju inte jobba inne när det är ljust..
.
Så vi får väl se om jag hinner :)
.
Tänkte baka lite också.
.
Har ärvt ett recept från mamma på en god chokladkaka utan ägg. Sen tänkte jag göra månkakor också.
.
Nån som är sugen på recepten?
.


Prosit!

"Du är ju allergisk mot spån?"
.
Sågverksarbetaren såg finurligt på mig där jag stod och nös.
.
Plötsligt insåg jag att han var den första människan (förutom, godmorgon Marcus, hejdå Marcus) som jag pratade med idag! Jag log lite och förstod att jag var lite dammig efter att ha skottat spån i åtta sopsäckar..
.
Nej jag kanske inte tål spån. Men kaninerna måste ju ha strö också :)
.
Så körde jag hem med spruttibangbangbil, och hann just så pass klart ute innan det blev mörkt..
.
Sen fick jag mig ju en språngmarsch i skogsterräng också. Tack valpen, idiot som inte gör som jag säjer utan trotsar jämt! Tack!!
.
Nu åker hundaskrället in i hundgården.
.
Jag tänker hjälpa grannen att mjölka.
.


Spännande!

Idag har jag varit på ett spännande möte som kan förändra mitt liv framöver! Mycket är på gång imitt liv, men fort kan det bli inget av allt, så jag väljer att ligga lågt med att säja hej så att säja..
.
Hunden har ont i magen och ska få fasta. Dåligt.
.
Maken är duktig och kokar tomtegröt åt mig. Mycket bra!
.
Ikväll ska jag träffa min landsbygdsutvecklingsgrupp. Vi ska diskutera hur man bäst utvecklar landsbygden här omkring. Till att börja med försöker vi göra en bra definition på olika områden, vilket verkligen inte är det lättaste!
.
Begreppen landsbygd, glesbygd, tätort och centralort är långt ifrån neutrala begrepp. Ännu mer känsligt blir det om man talar om en tätort som blivit glesbygd, eller om en centralort som blivit en tätort..
.
Så vi ska diskutera vad man politiskt kan göra för att på bästa sätt utveckla den resurs vi har i våra landsbygdsområden..
.
Ska bli intressant..
.
Hoppas jag!
.


Lyxtisdag!

Idag har jag inte gjort nått nyttigt alls!
.
Jag har mest legat på kökssoffan och läst en bok, busat med hunden i snön, ätit julskinka, vörtbröd och pepparkakor..
.
Funderat lite på om man skulle göra ett försök till viktnedgång igen..
.
Men inte innan jul förstås..
.
Nu är jag på väg till stan. Blir bjuden på julbord som tack för diverse ideella engagemang. Sen ska vi ha ett sammanträde och åka hem igen.
.
Allt medan min man gör mina ärenden åt mig.
.
En mycket bra dag!
.


Stora julbaket!

Degen från igår jäste i kylskåp inlindad i kökshanddukar. Idag har vi bakat ut degarna till kakor, bröd och bullar!
.
Jag jäste först jäst, vatten och mjöl ett dygn. Sen blandade jag en bulldeg och en matbrödsdeg med jäsdegen i. Jag blandade med surdeg på rågmjöl i den ena och med vetesurdeg i den andra. Sen fick degarna jäsa ett dygn igen. Till sist knådades det in smör och kryddor i degarna. De formades och jäste ytterligare en halvtimme.
.
Jag förstår om ni nu tycker jag är omständig. Men det funkar faktiskt väldigt bra för mig. Jag behöver inte baka en hel dag, utan kan ta ett moment i taget..
.
Iår har jag bakat allt på min fina baksten som jag fick i födelsedagspresent. Jag vet en som gör sånna till ett helt ok pris, så hör av er om ni är intresserade!
.
Ytan blev inte lika gyllene med sten, men bullarna och bröden är däremot mycket saftigare och luftigare än vanligt, och det helt utan att jag pumpat upp dem med luft, så som butikerna ofta gör!
.
Jag har också griljerat skinkan jag kokade igår. Det är verkligen stor smakskillnad när man kokar skinkan själv. Något år ska jag pröva att rimma den själv också!
.
Nu är det kvällsfika!


Tre färger av deg och rosa skinka

I vårt kök luktar det jul! Jag kokar en skinka och gör tre klassiska degar till julbaket.
.
Degarna är saffransdeg, vörtdeg och pepparkaksdeg. Och som vanligt jonglerar jag med påsarna och smakar allt eftersom.. Så recept existerar inte!
.
Marcus jobbar med min pappa med tilläggsosoleringen på övervåningen. Jag vilar benen i kökssoffan med en trött hund.
.
Jag tror minsann att degarna åker in i kylen på långjäsning till imorgon. För jag är som lite trött nu. Funderar på att se alla avsnitt av julkalendern på svt play istället, och ta bakningen imorgon..
.
Så får det bli!


Julklappsdax!

Efter en aningens för lång sovmorgon och allmän uppvaskning av makarna Moen är man på resande fot mot den stora staden Skellefteå.
.
Julklappar ska vi hitta, endast det bästa är gott nog åt våra kära familjemedlemmar! Men var ska man leta egentligen?? Ett år satsade jag på att göra alla julklappar själv. Det var en bra ide, ganska roligt också. Men stressigt blev det, och inte kändes det som att jag gav nog heller.. Av knöliga sockar och hemgjord peeling..
.
Iår ska vi alltså gynna julhandeln. Men det blir nog inget rekord. Vi har ju bara en inkomst och renoveringen har grävt rätt djupt i kassan. Men överlag satsar vi inte så himla mycket på julklappar i vår familj. Vi värdesätter hellre en mysig julhelg tillsammans med historier och spel. Riktigt idylliskt och fint.
.
Det känns så bra att ha ett vardagsrum att fira jul i. Matsalsbordet står i centrum, men också myshörnan vid öppna spisen. Soffan och teven står där på nåder än så länge. Ska ersätta dem med fåtöljer, platt tv och ett piano vad tiden lider.
.
Ha en fin dag!
.


Fredagsmys!!

Tänk att ett så bra ord finns som Fredagsmys! Jag använde det långt innan OLW:s reklam.. Men nu sjunger jag det också!
.
Idag har jag planterat om Julblommor. En liten tradition jag har är att återanvända gamla jullökar! Men jag brukar inte lyckas med hyacinterna, så iår prövade jag nått nytt.
.
När höstlökarna hade sålts ut fanns några hyacintkökar för halva priset på lantmanna. Det är inte så vanligt med hyacinter som vårblomma i Sverige, men väldigt vanligt i övriga Europa.. Här är den ju mer julig..
.
Jag satte fyra lökar tätt i en stor lerkruka och vattnade ordentligt. Jag täckte med plastfolie och ställde in i vårt skafferi. Det har en ventil, så det håller sig ganska svalt där. Halva krukan hade jag lecakulor i, sen fyllde jag upp med jord. Lökarna borrade jag ner lite bara. Sen har lökarna stått där sen oktober, jag har öppnat och vattnat en gång. Idag såg jag små ljusgröna toppar på lökarna, så då tänkte jag sätta dem i var sin kruka.
.
Hela krukan var full av rötter!!
.
Jag fick pilla lös lecakulorna ur de vita rötterna.. Men nu står de där i var sin kruka.
.
Amaryllisar är världens bästa julblomma. Den blommar år efter år efter år, och den är ju bara sååå snygg! Kring första advent brukar jag plantera, ge näring och vattna ordentligt. Sen vattnar jag tills den blommar. Ibland kommer det bara en massa blad, klipper man bort dem så skyndar man på blommningen, men snor samtidigt energi ur löken, så det är en avvägning.
.
När blomstängeln med knopp är nog hög slutar jag vattna. Ibland använder jag blomman som snittblomma, men det är samma där, det snor energi ur löken, så man får tänka sig för.
.
När amaryllisen blommat ut brukar jag vattna en extra gång, så bladen får komma ut. Sen tar jag bort fatet under och ställer den svalt för sommarvila. Jag vattnar dem inte alls fram till advent igen, och låter de stå kvar i samma jord och kruka.
.
Tacksamma blommor!
.


Känner mig otrogen

I några år har jag gått och suktat och trånat. Velat ha det ouppnåeliga.
.
Jag har surfat i smyg och önskat.
.
Sett avundsjukt på andra som haft det bättre ställt.
.
Men plötsligt är jag glad att jag inte hade råd med min dröm!
.
För jag har hittat något mycket bättre.. Lite dyrare, men inte så fasligt..
.
Jag har så länge velat ha en Kitchen Aid.
.
Men nu ser jag ju att det är en Assistent Original från Ankarsrum jag vill ha!!
.
Attans!!
.


Julkalender

Någon som hann med att se julkalendern? Jag missade den totalt :)
.
Jag stekte korv och färdigkokt potatis med lök och vitkål till middag. Varm kål är verkligen underskattat! Jag saltade och pepprade och slog på en skvätt gräddmjölk som fick koka in. Efterrätten blev en clementin.
.
Jag drömde så konstigt inatt, har tänkt på det hela dagen. Först drömde jag att hunden fick mask. Och totalt överdrivet mycket också, eftersom det var en dröm. Hon smittade mig och då vaknade jag.
.
Sen drömde jag att vi hade köpt grannens hus, och hon hade köpt vårat och skulle sälja det. Dumt nog hade vi ju flyttat in i grannens hus, eftersom det var ju egentligen i vårt hus vi ville bo.. Vi hade köpt grannens hus för vi ville ha två hus av någon anledning..
.
Jag vaknade, och somnade igen. Plötsligt var jag på bio med min Lellian.. Vi skulle se en skräckfilm, men plötsligt kom monstrena i filmen in i biosalongen och började ha ihjäl folk..
.
Drömanalys någon?
.
"Mardrömmar brukar betyda lycka"
.
I rest my case.
.


RSS 2.0