Oktober till December

Dessa månader börjar citrus- säsongen på allvar. Vi kommer se apelsiner och satsumas i affärerna snart! Citronen har vi haft i säsong en månad redan.. Förutom Apelsin, citron och satsumas är melon, fikon och plommon fortfarande i säsong.

.

Apelsinsäsongen är ju ganska lång, och jag rekommenderar att man går in på äkta vara och läser på om vilken apelsinsort som är i säsong när. Då slipper man både vattninga och torra apelsiner, och hittar dessutom rätt bland de goda blodapelsinerna.

.

Äpplen och päron är med hela säsongen och vindruvorna november ut. Jag brukar satsa på bra äpplen såhär års. Jag är inte mycket för päron, men om man är det, så ska man hålla ögonen öppna!

.

Vi avslutar skörden, går i vila och förvärvsarbete och förbereder julen.

.

En härlig tid!

.

Blekselleri, blomkål och broccoli slutar vara i säsong med oktober. Dillen, gräslöken och gurkan tacklar av på takten när frosten kommer.

.

Men istället får vi ju jordärtskockan.

.

En helt underbar grönsak!

.

Alla som inte prövat den har definitivt missat något!

.

Kålroten och andra rotgrönsaker är fina nu, att göra soppor och grytor på.

.

Paprikan är fortfarande i säsong och även pumpan, men squashen försvinner tillsammans med tomaten i guiden i oktober. Med andra ord är det slut med att äta grönsallad om man vill följa säsongerna och inte gynna den smaklöshet som brett ut sig i grönsaksdiskarna.

.

Riv rotfrukter istället eller ugnsrosta dem. Och vill du verkligen göra sallad så använd salladskål. Vitkål är också mycket bra och billig mat. Man kan ha den i grytor eller koka den i lättsaltat vatten också.

.

Glöm inte det!

.

Och glöm för allt i världen inte att göra coleslaw!

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0