Veckans insändare!

Då har jag skrivit en insändare igen som jag hoppas publiceras i Norran snart:

Längtan till landet

Längtan till landet når oanade höjder. Var tredje Svenskvill flytta ut på landet eller planerar att göra det. Då har man alltså interäknat in alla de som faktiskt redan bor på landet. Fram tills för något år sedanbodde det lika många människor i stad och land i Sverige. Precis som i Skellefteåkommun. Men nu har det vänt. Urbaniseringen i Sverige går snabbast i hela EU.Ska Skellefteå bli den kommunen som tar längtan till landet på allvar ochspecifikt inriktar sig på alla de som vill bo på landet? Jag hoppas det!

Längtan till landet är inte ett bakåtsträvande. Det är ensträvan mot ett bättre och mer demokratiskt samhälle. Ett rättvisare, tryggare och miljövänligare samhälle. Längtan handlar om att man vill odlamaten som familjen äter och det handlar om att få lugn och ro, att hoppa avekorrhjulet. Att ta vara på längtan handlar om att vara framsynt, och framför allt smart.

Aldrig har vi lagt så lite av vår inkomst på mat som nu.Ändå tycker många att det är för dyrt. Vem ska betala vår mat egentligen? Attodla och föda fram mat kostar! Även om man tar den enklaste vägen, detbilligaste bruket, den minsta flocken, så kostar det så väldigt mycket merpengar än man idag är beredd att betala i butiken. Och vems fel är det att detblev så? Var det bonden som inte sa ifrån, handlaren som bara exponerar prisetin absurdum eller konsumenten som valde?

Oavsett vems fel det är så påverkar det oss, våra barn ochvår miljö. Vi betalar priset, allihop.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0