Bröllopsfotografen!

Har ni sett filmen bröllopsfotografen?

.

Jag höll på att skratta ihjäl mig när mamman på gräddhyllan förklarar för sin familj att det inte är någon fara att bruket lägger ner. Att det kommer nått annat, nått bidrag. Att det faktiskt inte är deras fel att det blev såhär, de är ju offer i allt detta!

.

Hon driver bruksmentaliteten till sin ironiska spets i den scenen, det är därför jag skrattar.

.

Det är lika roligt som när Fredrik i Solsidan vill grilla köttet till kalopsen som hans fru vill göra för hon känner sig sämre på att laga mat än de andra mammorna i lekparken.

.

På ett sätt handlar det om kontroll.

.

Mamman till bröllopsfotografen har kontroll på sin oro för att Bruket lägger ner genom att resonera enligt en viss offermentalitet. Fredrik har kontroll på sin värld endast när han grillar. Därför gör han det hela tiden. Hans fru är en hemmafru, med alla ideal det innebär. Alla krav gör att hon tappar kontrollen helt och kan knappt göra någonting. Så hon ber sin man om hjälp för att få kontroll på sin perfekta fasad utåt.

.

Även om dessa exempel är överdrivna kan de ändå vara en ingång till att man lär sig ifrågasätta hur man resonerar och varför, men också vad det ger för effekter på din omgivning. Om till exempel staten plötsligt slutar anse att det är statens uppgift att ersätta orten för Brukets nedläggning, vad händer då med mammans familj och deras omgivning?

.

Humor som sagt!

.


Kommentarer
Postat av: Jennie ♥

sv: tack! de var underbart!! allt bra?

2011-08-27 @ 22:48:44
URL: http://jennsiii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0