Men vad ska man äta då??

Paprika. Lyxvaran som blivit vår vardagsmat. Visste du att det går åt lika mycket energi att producera 1 kg paprika som det går åt till 800 kg potatis? Att paprikorna odlas i växthus i Holland, som värms upp med fossila bränslen och att man använder mineralullsisolering istället för jord? Att paprikorna börjat ruttna inifrån, eftersom de inte kan ruttna normalt längre?

Så vad ska man äta då? Kött är för dyrt om man ska välja bra sort och inga grönsaker verkar ju heller funka. Alla har ju faktiskt inte vildmarken hela vägen in på gräsmattan som jag!

Kål. Jordärtskockor. Rättika. Svartrot. Detta är grönsaker i säsong. Citrusfrukter är starkt på g och det är nu kiwi ska ätas. Svenska äpplen går fortfarande hitta! Och alla ni som kör LCHF. Ägg läggs i väldigt liten utsträckning någon månad till av höns i naturlig miljö. Kan vi inte äta ägg från mars som galningar istället? Kål, nötter, bönor och olja funkar väl som bas denna del av året? Mejeriprodukter kan vi ju glatt äta vidare iallafall. Kolla lite på recept på soppor och grytor.. Hitta ett alternativt pålägg. Köp kött, men köp bra kött. Prata med producenterna! Det finns om man gräver lite, eller så får man tips av mig!

Fråga, och du ska få svar!

Snaaaart.. Är salladssäsongen här igen. Då ska vi äta oss vattniga och blöta tills det smakar järn i munnen. Vi ska äta kalla tomater så det isar i tänderna. Och vi ska äta ägg på längden och på tvären tills vi bara kacklar! Men tills dess!

1 burk bönor 1 annan burk andra bönor 1 hackad röd chili Olja! 2 hackade rödlökar 1 burk krossade tomater 2 pressade vitlöksklyftor Timjan Grönsaksfond 100 g fetaost (inte nån himla salladsost/apetina/skum osthybrid på utländsk mjölk) Fräs allt utom ost. För den ska du he på när du gratinerar geggan. Låt stå i ugnen din i typ 10 min på 200 grader eller nått. Brukar va en bra temperatur.

Försök sköta er snyggt i helgen nu.

Kommentarer
Postat av: Anna Mustonen

Hah! Lät först som det vi brukar äta. Två sorters bönor, rödlök, fetaost och tomater. Men kallt. Med olivolja och lite örtsalt. MUMS. Men nu måste jag ju prova ditt recept åxå. Men burkbönor? Hahaha, erkänner att jag ätit burkbönor tre månader nu när jag varit sjuk. Jonas förväller och kokar inte bönor, nejnej. Burk då. ;)

2012-01-20 @ 17:12:23
URL: http://amustonen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0