Bevis för att Centerpartiet företräder landsbygden.

Det finns ett maktförhållande mellan stad och land i Sverige på samma sätt som det finns ett maktförhållande mellan kvinnor och män. Maktförhållandet gör att man måste sätta landsbygden eller kvinnorna helt i fokus för en tid och på det sättet bekräfta att maktförhållandet existerar. Om man inte gör det så kommer maktförhållandet finnas kvar. Av samma anledning som till varför det fortfarande inte råder jämställdhet mellan kvinnor och män. På grund av maktförhållandet växer inte stad och land på samma villkor. Därför blir hela Sveriges ekonomiska och sociala tillväxt lidande, helt i onödan!

I det här blogginlägget tänker jag med hjälp av Berit Ås härskartekniker bevisa att andra partier redan bekräftat att centerpartiet står på landsbygdens sida, även om de kanske säger något annat.

Osynliggörande: trots att centerpartiet gjort massor av motioner och interpellationer som direkt kopplar till att förbättra för landsbygden, så framhåller man att centerpartiet inte gjort något alls. Detta trots att partier med många fler i Riksdag och Regering inte kan visa upp att man åstadkommit mer.

Förlöjligande: när man gör parodi på Centerpartiet, drar man nästan alltid paralleller till nationalromantiska drömmar, bönder som mest liknar amerikanska södern och till diverse skogsmullar och andra stadspåfund.

Undanhållande av information: EU satsar otroligt mycket på jordbruk och jordbrukspolitik. Men detta har alla andra partier nogsamt undanhållit Svenska folket. Massor av pengar och viktiga kontakter har vi gått miste om. Bara för att de mer stadsinriktade partierna har valt att underskatta landsbygden i sin strävan att helt avskaffa den.

Dubbel bestraffning: eftersom det bara är centerpartiet som på allvar satsar tid och pengar på landsbygdsfrågor så får man ta emot både desperationen på grund av att inget händer och samtidigt får man ta smällen som det innebär att gång på gång ta upp dessa, av andra partier icke prioriterade frågor. Man får alltså ta smällen, både från dem som vill att landsbygden ska leva och från dem som anser att den inte behöver leva.

Påförande av skuld och skam: denna härskarteknik är en kombination mellan förlöjligande och påförande av skuld och skam. Alltså: centerpartiet får både ta debatten för exempelvis Nortbothniabanan, men vi får också skulden för att den inte är byggd. För att detta verkligen ska få oss centerpartister att tappa orken, förlöjligar man våra företrädare på olika sätt för att öbors medlemmar ska tvivla på att det jobb som gjorts verkligen har gjorts.

För alla som nu inte håller med mig, tror jag är hjärntvättad eller helt enkelt bara en elak borgare född med silversked i mun; se efter själva. Centern är Sveriges öppnaste parti och det finns en mängd olika sätt att få kunskap om partiet utan att göra nått åtagande alls. Så välkommen att höra av dog, välkommen att hälsa på. Och hoppas vi ses!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0